Eurol Specialty innoveert met high performance additieven

Met ‘Additive-S’ biedt Eurol een nieuwe generatie hoogwaardige additieven met SYNGIS Technology. Deze motorolie- en brandstofadditieven zijn bij uitstek geschikt voor het smeren en beschermen van zwaarbelaste dieselmotoren, hydraulische systemen, aggregaten en aandrijvingen. De productlijn is uitgebreid in de praktijk getest en kent ongekende resultaten: tot 7% brandstofbesparing en 2% vermogenswinst in specifieke motortesten.

Bart van Hoorn, Business Manager Eurol Specialty Lubricants: ”Met Eurol Specialty Additive-S additievenlijn passen we SYNGIS Technology voor het eerst toe in motorolie- en brandstofadditieven. De synergetische werking van SYNGIS zorgt dat smerende en beschermende eigenschappen elkaar maximaal versterken onder extreme omstandigheden. Daardoor presteert deze nieuwe generatie additieven op alle fronten beter dan additieven die momenteel in de markt verkrijgbaar zijn.”

Betere bedrijfsvoering
Bedrijven actief in onder meer de zware aannemerij, transport, scheepvaart, grondverzet en landbouw hebben met Additive-S de mogelijkheid om hun bedrijfsvoering te verbeteren. Van Hoorn: “Onze additieven zorgen voor meer vermogen, minder stilstand, meer draaiuren, lager brandstofverbruik en een besparing op onderhoudskosten. Dat geeft een concurrentievoordeel. De additieven zijn uitgebreid getest, zowel op laboratoriumschaal door onze R&D, als in langdurige motortesten en in zware praktijkomstandigheden tijdens de Dakar rally.”

Duurzaamheid
Naast de genoemde voordelen is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van deze additieven. Van Hoorn: “Door de reinigende, energiebesparende en uitstootverlagende werking dragen deze additieven bij aan het verlagen van de ecologische footprint. Daarnaast zijn de additieven vrij van chloorparaffines en PTFE-microplastics, en daardoor milieuvriendelijker dan additieven die veelal werken op basis van verouderde technologieën.”

Scroll naar top