Evenementenhal Gorinchem – Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Asset Life Cycle Management voor hybride patrouillevaartuig RPA 8

Asset Life Cycle Management voor hybride patrouillevaartuig RPA 8

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam heeft Scheepswerf gebr. Kooiman het hybride patrouillevaartuig RPA 8 ontworpen en gebouwd. De RPA 8 is opgeleverd inclusief een Asset Life Cycle Management-programma (ALM).

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Een Asset Life Cycle Management-programma wordt ook wel een ALM genoemd. In een ALM worden de gemaakte keuzes onderbouwd op basis van verschillende studies zoals FMECA en RCM. Dit zijn methodieken om te komen tot goed onderbouwde onderhoudsconcepten, waarbij er rekening wordt gehouden met faalvormen, faaleffecten, hoe het falen wordt voorkomen en hiermee de betrouwbaarheid van het vaartuig wordt vergroot. Het voordeel van een ALM is dat de totale kosten voor het beheer en onderhoud over de hele levenscyclus van een asset vooraf bekend zijn. Zo worden verrassingen voorkomen en weten alle betrokkenen wat van hen wordt verwacht ten aanzien van het beheer en onderhoud van het vaartuig.

Kooiman ontwierp en bouwde het hybride vaartuig passend bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Havenbedrijf Rotterdam. Zo is het schip energiezuinig, heeft minder uitstoot en veroorzaakt minder golfslag. Ook een ALM draagt bij aan de duurzaamheid van het vaartuig. Voor het opstellen van de ALM had Kooiman behoefte aan ondersteuning bij het onderhoudsplan, een advies over reserveonderdelen en de gebruiks- en onderhoudsdocumentatie van de RPA 8. Kooiman vroeg Pragma om het proces te faciliteren zodat alle onderdelen van de ALM in samenwerking met de eigen medewerkers, de medewerkers van Havenbedrijf Rotterdam en de onderleveranciers, opgeleverd zouden worden. Hierbij moest gebruik worden gemaakt van het assetmanagement adviesmodel en de bedrijfswaardenmatrix van de opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top