Veiligheid en onderhoud in het DNA

Op 1, 2 & 3 december vinden Maintenance en Worksafe plaats in Evenementenhal Gorinchem. Bij het samenstellen van de thematiek voor het kennisprogramma koos organisator Easyfairs in overleg met de partners voor de 2025-fabriek. Hoe moet deze eruit zien? Hoe ziet de weg ernaar toe eruit? Vanuit de drie thema’s Assets, Veiligheid en de Human Factor praten diverse partijen u bij.

Mist u het ook zo? Prima dat virtuele contact maar ‘in het echt’ verloopt het toch natuurlijker. U komt die vage, bekende die u ooit eens sprak, tegen in de gang op de beursvloer. Schuift met je lunch aan bij onbekenden waar u toch even een praatje mee aanknoopt. De VDMA, de Duitse branchevereniging voor machinebouwers pleitte onlangs in Duitsland voor opening van de beurzen. “Innovaties worden gepresenteerd op beurzen. In de meeste gevallen zijn dit kapitaalgoederen die moeten worden uitgelegd, dus een persoonlijk gesprek is onmisbaar.” En bij ons in Nederland is dat al niet anders toch? In aanloop naar de beurs vroegen wij een aantal standhouders naar hetgeen zij gaan laten zien begin december. En mocht het ‘feestje’ onverhoopt toch niet doorgaan, dan heeft u in ieder geval al wat informatie en kunt u ze eventueel zelfs rechtstreeks benaderen.

Basale zaken
Veiligheid en onderhoud, basale zaken waar veel over wordt gepraat. Implementeren valt niet mee, maar op de beursvloer van zowel Maintenance als Worksafe reiken de standhouders u diverse oplossingen aan. Want zou het niet mooi zijn dat het streven dat Ellen den Broeder van NVDO uitsprak bewaarheid wordt? ‘In de fabriek anno 2025 gaan mens en machine hand in hand. Zijn er nul ongevallen en vindt iedereen Veilig Werken geen verplichting maar de normaalste zaak van de wereld, zelfs leuk.’

Veiligheid in het DNA
Aan de Worksafe kant staat het Engelse Portwest dat werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen levert. En zoals Patrick Kits, area salesmanager Nederland uitlegt: “Veiligheid en comfort gaan bij ons hand in hand. En met onze 100+ jaar ervaring zit veiligheid inmiddels in ons DNA.”

Werkinstructies door medewerkers voor medewerkers
Rond het thema Human Factor presenteert GPAL een video-based platform dat lijkt op een ‘interne YouTube’ zoals ze het zelf omschrijven. Zo kunnen bedrijven in korte tijd zelfstandig inwerktrajecten, trainingen op afstand of voor op de werkplek realiseren en meteen uitrollen via de bijbehorende Apps. Het filmen van belangrijke werktaken en procedures doet het bedrijf zelf met de inzet van eigen experts en medewerkers. Zij kunnen met hun mobiele telefoon opnemen en dat delen via de app. Passie en interactie van collega’s maken de bedrijfscultuur hechter blijkt uit GPALs ervaring. Een plaatje doet nou eenmaal meer dan alleen een praatje. Bovendien kijken de medewerkers de instructie op het moment dat ze hem daadwerkelijk nodig hebben.

Chemische bouwoplossingen
Het Belgische Basf Master Builders Solutions (MBC) reikt (chemische) bouwoplossingen aan voor het onderhoud van industriële panden. Of het nu gaat om lekkende daken, vloerschade en betonschade aan het gebouw of aan betonnen opslagtanks. Ze dragen oplossingen aan voor voegafdichting, waterdichting, herstellen en beschermen van beton, toeslagmaterialen voor beton en zowel decoratieve als industriële vloersystemen. 

Op hoogte
Herinnert u zich nog van twee jaar geleden? Die mensen die zich op twaalf meter hoogte lieten fotograferen. Ja want dat is ook maintenance: werken op hoogte. In december toont totaalleverancier Roossien Hoogwerktechniek allerlei producten op het gebied van industriële klimmaterialen. Ladders, trappen, rolsteigers, vlucht- en toegangswegen tot aan valbeveiliging. Voor professioneel advies, praktisch standaardmateriaal, secuur maatwerk en deskundige inspectie- & onderhoudswerkzaamheden bedient het team de hele Benelux en daarbuiten.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top