Met Ready4 Advanced Scheduling worden meer dan 50.000 onderhoudsopdrachten per jaar efficiënt gepland

Beschrijving

SOA People’s Ready4 Advanced Scheduling werd geselecteerd om de interne planningstool van Fluxys te vervangen, aangezien de mogelijkheden volledig konden worden aangepast aan de specifieke behoeften van het bedrijf waar nodig.

Fluxys is een belangrijke beheerder van internationaal aardgastransport en is vertegenwoordigd in negen Europese landen. Het is onafhankelijk van elke producent of leverancier van gas of elektriciteit en zijn drie hoofdtaken zijn transport, opslag en LNG-terminalling. Het bedrijf exploiteert de LNG-terminal in Zeebrugge. Gedreven door zijn first-mover methode heeft hij de infrastructuur uitgebouwd tot het kruispunt van internationale gasstromen in Noordwest-Europa.

Uitdagingen

Met 30 planners en 160 technici, zowel on-site als daarbuiten, en ongeveer 50.000 bestellingen per jaar, is het onderhoud en het beheer van het leidingnetwerk van Fluxys een grote uitdaging. Ter ondersteuning van dit proces wordt SAP Plant Maintenance (SAP PM) ingezet voor het beheer van inspecties, het uitvoeren van onderhoud en andere maatregelen om een ideaal leidingnetwerk te onderhouden. Het sluit ook aan op externe tools zoals GIS-systemen, databases voor vermogensbeheer en systemen voor documentbeheer.

Ter ondersteuning van hun werkprocessen had het bedrijf eerder al een in-house planningstool ontwikkeld die samen met hun SAP-systeem werkte. De voortdurende nieuwe regelgeving in de sector en een aanzienlijke SAP-upgrade betekende echter dat de bestaande oplossing niet aan de wensen en eisen kon voldoen.

Fluxys had een nieuwe oplossing nodig die snel, veilig en flexibel genoeg was om zich aan te passen aan de specifieke behoeften van hun technici en planners, maar die ook eenvoudig te gebruiken was via een grafische interface. Naadloze integratie met de bestaande SAP PM-omgeving van het bedrijf was ook een vereiste.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top