Evenementenhal Gorinchem – Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Waarom is face to face contact zo belangrijk?

We bevinden ons in een wereld die steeds meer digitaliseert. We hebben diverse apps en programma’s die ons ondersteunen in het contact hebben en houden met ons (potentiële) netwerk. Juist door de digitale trend wordt face to face contact onmisbaar, want juist door persoonlijk contact kan men zich onderscheiden van de concurrentie.

Kennis vergaren

Diverse industriële sectoren kampen met een personeelstekort. Denk bijvoorbeeld aan de chemische sector, de machinebouw, agrarische sector & voedingssector. Men heeft door een tekort aan arbeidskracht niet altijd de tijd om een event te bezoeken. Desondanks is het toch van belang om in contact te blijven met uw klanten en leveranciers. Vaak moet men zich verantwoorden om een vakbeurs te bezoeken, er moet meer op het event te halen zijn dan alleen het netwerken met exposanten. Een voorbeeld hiervan is kennis! Een bedrijfsleider laat zijn plant manager of maintenance engineer sneller een vakbeurs bezoeken als dit event bijdraagt aan de ontwikkeling van zijn personeel. Daarom vindt u op Maintenance ook een sterk kennis programma.

Talenten ontdekken

Bent u op zoek naar nieuw talent binnen uw organisatie? Dan is face to face contact zeer zeker ook van belang! Tijdens een industriële vakbeurs lopen diverse technisch bekwame mensen rond. Veelal trekt een vakbeurs als Maintenance ook studenten aan die nieuwsgierig zijn naar een startersfunctie binnen de industrie. Als u hierop inspeelt als exposant, kunt u erin slagen nieuw personeel aan te trekken en dus nog meer rendement uit uw deelname halen.

Return on investment

Men vraagt zich vaak af wanneer een deelname aan een event succesvol is. Exposanten hebben het vaak over ROI, return on investment, alleen wat houdt dit nu precies in als we het over een vakbeurs hebben. Over het algemeen stelt men dat ROI wordt behaald wanneer er orders worden geplaatst tijdens het event. Natuurlijk is dit gedeeltelijk waar, wie wil niet investeren in een deelname als er orders uit voortkomen? Michiel Schröder, event manager Maintenance Gorinchem zegt het volgende: ‘Wat mij betreft wordt ROI behaald wanneer men een x-aantal kwalitatieve contacten heeft opgedaan tijdens de deelname. Natuurlijk bent u nooit gegarandeerd van orders, maar de garantie op correcte opvolging daar heeft u zelf invloed op.’

Laat u inspireren door beide werelden

Zoals aan het begin gesteld vindt productoriëntatie veelal online plaats. Alleen wil men elkaar vaak in de ogen aankijken bij het doen van een grote investering. Een partnerschap is gebaseerd op vertrouwen en dit begint vaak bij het ontmoeten van elkaar. Een industriële vakbeurs zoals Maintenance kan u helpen bij het ontmoeten van potentiële klanten. De online- en offlinewereld werken elkaar namelijk niet tegen, samen kunnen ze juist uw organisatie en zichtbaarheid verbeteren.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top