Evenementenhal Gorinchem – Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

FAQ Easyfairs Nederland | Coronavirus | 18 november 2020

In de persconferentie van dinsdag 17 november j.l. heeft de overheid bekend gemaakt dat zij de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown opheffen. Dat betekent dat wij vanaf donderdag 19 november weer open mogen, omdat wij een zogeheten doorstroomlocatie zijn. Ook beurzen en congressen zijn vanaf donderdag 19 november weer toegestaan. Om jullie zoveel mogelijk duidelijkheid te geven, beogen wij jullie de meest gestelde vragen hieronder te beantwoorden.

Het kabinet heeft besloten om de extra maatregelen bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown op te heffen. Wat betekent dat voor jullie?
Dat betekent dat wij weer open mogen, omdat wij als zogeheten doorstroomlocatie worden gezien. Net als musea, pretparken en dierentuinen. Hierdoor kunnen wij vanaf donderdag 19 november weer groepen ontvangen van maximaal 30 personen per (vergader)ruimte. Wij hebben al onze (vergader)ruimten ingericht volgens de anderhalve meter samenleving. Bovendien staat de overheid het organiseren van beurzen en congressen weer toe.

Maar evenementen blijven verboden, vallen hier ook beurzen en congressen onder?
Nee. Het klopt dat bijna alle evenementen zijn verboden, maar de overheid maakt terecht een uitzondering voor beurzen en congressen. Dit geldt ook voor markten voor levensmiddelen, bioscopen en theaters, betaald voetbal en demonstraties. De overheid staat het organiseren van beurzen en congressen toe, omdat zij deze zien als economische initiatieven ten behoeve van het herstel van de economie.

Gaan beurzen ook door?
Wij hebben al vroegtijdig besloten om alle beurzen die gepland stonden in de laatste maanden van 2020 te verplaatsen naar een later moment in samenspraak met onze exposanten en partners. Voor 2021 volgen wij de ontwikkelingen van het coronavirus op de voet. De gezondheid van alle betrokkenen heeft onze hoogste prioriteit. Wij laten een beurs alleen doorgaan als wij dat zelf verantwoord vinden. Daarnaast wordt iedere beurs getoetst door de veiligheidsregio. Voor het meest actuele nieuws over een specifieke beurs, adviseren wij om de desbetreffende beurswebsite te raadplegen.

Kunnen andere bijeenkomsten doorgaan?
Alle bijeenkomsten tot een maximum van 30 personen per (vergader)ruimte mogen vanaf donderdag 19 november weer doorgaan. Dit maximum van 30 personen geldt niet voor beurzen.

Is de horeca geopend tijdens de huidige maatregelen?
Nee. Onze horeca is gesloten vanaf 14 oktober en daarin volgen wij de richtlijnen van de overheid. Medio december beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna mogelijk is.

Hoe veilig is het bezoeken van of deel te nemen aan een beurs?
De veiligheid van onze exposanten en bezoekers heeft onze topprioriteit. Onze gezondheids- en veiligheidsprotocollen van Evenementenhal Gorinchem zijn onlangs met succes geauditeerd door SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Hun positieve controle bevestigt dat wij een veilige plek bieden om elkaar te ontmoeten en zaken te doen. Wij zetten deze protocollen ook in voor andere locaties waar wij een beurs organiseren.

Hebben jullie al een beurs in coronatijd georganiseerd?
Ja. In september hebben wij onze eerste vakbeurs weer mogen organiseren, namelijk de inkoopbeurs Trendz. Ook mochten wij in september de Drankenbeurz faciliteren in Gorinchem.

Wat waren de reacties van exposanten en bezoekers?
Positief. Exposanten waren erg tevreden over de toegenomen kwaliteit van de bezoekers. Zoals jullie wellicht kunnen voorstellen, waren er geen zogeheten dagjesmensen op de beursvloer. Bezoekers die er wel waren, kwamen heel doelgericht naar de beurs. Hierdoor hebben exposanten goede zaken gedaan. Over de veiligheid van de beurs waren zowel exposanten als bezoekers het unaniem eens: meer dan veilig. Nieuwsgierig naar alle reacties? Bekijk dan onze speciale video met reacties tijdens deze vakbeurs over de veiligheid en het belang van het door laten gaan van de beurs.

Waarom is het doorgaan van een beurs belangrijk?
De rol van een beurs is in veel opzichten erg belangrijk, bijvoorbeeld vanuit het economische aspect. Met name voor onze exposanten en bezoekers. Er zijn industrieën die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. Beurzen worden gezien als de aanjagers voor het herstel van de economie. Ook voor andere dienstverleners is een beurs onmisbaar, denk aan de standbouwers. Daarnaast profiteert de lokale en regionale economie mee op het moment dat een beurs plaatsvindt, zoals hotels en taxidiensten.

Waarom willen bezoekers graag een beurs bezoeken?

Bezoekers verlangen weer naar een live-event waar ze producten met eigen ogen kunnen zien, waar ze face-to-face kunnen netwerken en direct kennis en inspiratie opdoen. De dynamiek van beurzen, het live zaken doen, wordt door hen als zeer waardevol ervaren. Bovendien zijn de bezoekers nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de sector om de volgende stap in hun bedrijfsvoering te zetten. Uit eigen onderzoek bleek dat meer dan 80% van de respondenten heeft aangegeven beurzen te willen bezoeken, mits er coronamaatregelen worden genomen. Ook uit een recent onderzoek van Fieldlab Evenementen bleek dat 93,6% een zakelijk evenement wil bezoeken. Bekijk hier het volledige onderzoek.

Welke maatregelen nemen jullie om beurzen op een verantwoorde wijze te laten plaatsvinden?
Sinds de corona-uitbraak hebben wij iedere dag gewerkt aan het opstellen van alle denkbare protocollen om beurzen weer op een veilige en verantwoorde wijze op te starten. Deze protocollen en de uitvoering daarvan zijn als zeer positief beoordeeld door de lokale autoriteiten. Wij zijn ervan overtuigd dat wij beurzen op een verantwoorde wijze kunnen laten plaatsvinden.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top